Blanxart Nicaragua 85% BIO

De bonen komen uit Waslala, dat ligt in de Unesco Biosfeer Bosawás in Nicaragua. De cacao kenmerkt zich door diepe aardse tonen met hints van noten en grassen. De reep smelt makkelijk waardoor deze smaken snel vrijkomen.

5.95

Het Unesco Bosawas het grootste aaneengesloten tropische regenwoud van de Amerka’s, op het Amazonewoud na. Het omvat meerdere nationala parken en reservaten, in totaal 15% van Nicaragua. De naam is een acroniem, samengesteld uit de rivier Bocay (BO), het nationale park Cerro Saslaya (SA) en de rivier Waspuk (WAS). In de Bosawás leven twee inheemse volken, de miskito en de Mayagna.

De cacao voor deze reep komt uit de gemeente waslala, die in de biosfeer ligt en het stadje en een groot gebied eromheen omvat. Blanxart wil ons niet zeggen wie de leverancier van de bonen is. Aangezien ze meest zelf inkopen, hebben wij een zeer sterk vermoeden, dat het cacaonica is, een coöperatie uit Waslala die in 2000 is opgericht en inmiddels zo’n 280 leden kent in 40 gemeenschappen (dorpjes). Op 16 oktober 2017 won Mikkel Fris Holm gouden medailles voor zijn chocola tijdens de International Chocolate Awards in London. Dit werd trots in de Nicaraguaanse pers/radio vermeld en en passant ook dat Blanxart dezelfde cacao afneemt.

Inhoud: 125 Gram
Ingrediënten: Cacao, Rietsuiker, Cacaoboter, Natuurlijke Vanille (allen Biologisch) Soja Lecythine

Wordt vervaardigd op een locatie waar ook met melk, noten, pinda’s en sesam wordt gewerkt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Blanxart Nicaragua 85% BIO” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *