Verzendingen via de webshop alleen mogelijk binnen Nederland

Assam Melange

Een zwarte thee melange van voornamelijk Assam, met een lichtkruidige smaak. Dit is een heerlijke ontbijtthee en lekker om met melk te drinken!


Het is van groot belang om thee op de juiste manier te bewaren, bestel nu een handig en mooi bewaarblik erbij!

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,40

* Verplichte velden

Productbeschrijving

Details

Assam-thee is een zwarte thee uit India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam en is dus een erg populaire thee. De tropische omstandigheden waarin deze thee groeit zorgen voor een typische moutige smaak. Deze thee wordt twee keer per jaar geplukt (‘First Flush’ en ‘Second Flush’). Thee van de First Flush (eerste pluk) is lichter van kleur en smaak. Assam is een perfecte thee voor het bereiden van melanges en zo is ook onze Assam Melange ontstaan. Doordat wij zowel First Flush en Second Flush Assam-thee melangeren met drie andere zwarte thee-soorten ontstaat er een krachtige donkere ontbijtthee, met een lichtkruidige smaak. Deze thee is uitstekend om met melk te drinken

____

Theekopje Pelikaan   ZETADVIES (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (95°C -100°C), 3-5 minuten laten trekken

____

BewaaradviesHet is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat een beoordeling achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Scroll hieronder ook eens door leuke en handige verwante producten!

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Assam Melange

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten