Verzendingen via de webshop alleen mogelijk binnen Nederland

Formosa Finest Oolong

Een van de duurste theesoorten bestaande uit half-gefermenteerde China-thee tussen groen en zwart in. Licht, bloemig, zacht en zoet.


Het is van groot belang om thee op de juiste manier te bewaren, bestel nu een handig en mooi bewaarblik erbij!

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,15

* Verplichte velden

Productbeschrijving

Details

Formosa Finest Oolong wordt ook wel eens gezien als de ‘champagne’ onder de theesoorten. Het is een echte klassieker. De grote bladeren ontrollen de meest heerlijke, rijke smaak die doet denken aan perzik. Vanwege de hoge kwaliteit kunnen deze bladeren twee of zelfs wel drie keer worden gebruikt zonder de smaak te verminderen! Erg laag in tannine. Oolongthee is een traditionele theesoort ergens tussen groene en zwarte thee. De term “Oolong” is Chinees voor “zwarte draak”. De oxidatiegraad van Oolong thee ligt tussen de 10 en 75%. De smaak van de minst geoxideerde Oolong neigt naar groene thee met een frisse fleurige citrusachtige smaak. De meest geoxideerde neigen naar zwarte thee en bezitten een smaak van steenvruchten vaak omschreven als geroosterde abrikozen en perziken.

____

Theekopje Pelikaan   ZETADVIES (1 kop): 1 theelepel (2 gram), water opschenken (100°C), 3-4 minuten laten intrekken

____

BewaaradviesHet is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat een beoordeling achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Scroll hieronder ook eens door leuke en handige verwante producten!

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Formosa Finest Oolong

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten