Verzendingen via de webshop alleen mogelijk binnen Nederland

India Melange

Een krachtige Engelse thee zoals deze vroeg graag gedronken werd. Een combinatie van Assam- en Darjeeling: krachtig met goede nuances!


Het is van groot belang om thee op de juiste manier te bewaren, bestel nu een handig en mooi bewaarblik erbij!

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,60

* Verplichte velden

Productbeschrijving

Details

Dit is een heerlijke krachtige Engelse thee. Zoals de naam al bekend maakt is het een melange van theeën uit India. Wij combineren gebroken Assam- en Darjeeling-thee. Assam-thee is een zwarte thee uit India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam en is dus een erg populaire thee. De tropische omstandigheden waarin deze thee groeit zorgen voor een typische moutige smaak en maakt de thee krachtig en pittig. Darjeeling-thee is vanouds een exclusieve zwarte thee. De thee komt uit de streek Darjeeling in de Indiase staat West-Bengalen. Een zorgvuldige kweek bezorgt deze thee een karakteristieke aroma: fruistig, kruidig en een beetje zurig wrang. Assam zorgt dus voor de kracht en Darjeeling voor de nuances

____

Theekopje Pelikaan   ZETADVIES (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (80°C -95°C), 2-4 minuten laten trekken

____

BewaaradviesHet is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat je beoordeling achter, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Scroll hieronder ook eens door leuke en handige verwante producten!

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: India Melange

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten