Verzendingen via de webshop alleen mogelijk binnen Nederland

Java-Assam Melange

Dit is een melange van theesoorten uit India en Indonesië. De Java-thee uit Indonesië staat bekend als een zeer fijne bladthee met een volle smaak, een echte Nederlandse theetraditie uit het verre Oosten. De zwarte thee Assam komt uit India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam en is dus een erg populaire thee.
De Java-thee is geurig en geeft een volle smaak, de Assam-thee maakt deze melange krachtig en pittig.


Het is van groot belang om thee op de juiste manier te bewaren, bestel nu een handig en mooi bewaarblik erbij!


Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,15

* Verplichte velden

Productbeschrijving

Details

Zoals de naam al zegt: deze thee is een melange van theesoorten uit Indonesië (Java B.O.P.) en India (Assam B.O.P.). B.O.P. staat voor Broken Orange Pekoe, ofwel gebroken blad. De Java-thee staat bekend als een zeer fijne bladthee met een volle smaak en sterk karakter, een echte Nederlandse theetraditie uit het verre Oosten. Het is een rijke ontbijtthee en een goede keuze voor diegene die van kop thee met volle smaak in de ochtend houden. De zwarte thee Assam komt uit India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam en is dus een erg populaire thee. De tropische omstandigheden waarin deze thee groeit zorgen voor een typische moutige smaak. De Java-thee is geurig en geeft een volle smaak, de Assam-thee maakt deze melange krachtig en pittig. De perfecte combinatie als je van een volle krachtige thee houdt!

____

Theekopje Pelikaan   ZETADVIES (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (95°C -100°C), 2-3 minuten laten trekken

____

BewaaradviesHet is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat een beoordeling achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Scroll hieronder ook eens door leuke en handige verwante producten!

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Java-Assam Melange

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten