Heerlijk karakter, zoet en bloemig aroma, duidelijke zuurgraad. Intense, chocoladeachtige smaak. De zachtste Arabica-koffie die wij verkopen, geurig en fijn van smaak.
Sterkte: ●oo
Heerlijk karakter, zoet en bloemig aroma, duidelijke zuurgraad. Intense, chocoladeachtige smaak. De zachtste Arabica-koffie die wij verkopen, geurig en fijn van smaak.
100% Arabica Sterkte: ●oo Variëteit: Caturra, Catuai
Regio: Los Santos district (1u30 ten zuiden van San José) Stad/dorp: de belangrijkste steden zijn San Pablo de Leon Cortes, San Marcos de Tarrazu, Santa Maria de Dota, San ignacio en Frailes Hoogte: 1.400 – 1.900 meter Verbouwdekoffiegebiedvan de regio: 22.00 Ha Typeschaduwbomen: meeste koffiebomen groeien in de zon, anderen in de schaduw van Ingas Neerslag in mm/jaar: 2.400 Gemiddeldejaartemperatuur: 19°C Hoeveelheidgeproduceerdpergewas: ongeveer 450.000 zakken van 69 kg/jaar Gewasperiode: van december tot maart Plukwijze: handmatig, 3 plukrondes Wasmethode: 16 uur fermentatie Droogmethode: mechanisch (24 uur in trommeldrogers), afwerkmachines Naam van de behandelingseenheid/locatie: verschillende coöperaties van kleine producenten en particuliere landgoederen Screening en sorteermethode: machinaal Regio: Koffieproductie is de basis van de economie van de Los Santos regio. De meeste producenten werken met hun gezin op hun boerderij. De regio heeft veel inboorlingen uit Panama (Chiriqui) tijdens de koffieoogst (tot 5000 koffieplukkers). Maatschappelijke verantwoordelijkheid: de leveranciers in de regio Tarrazu onderschrijven allen duurzaamheidsprogramma’s en sociale- en mileuverantwoordelijkheid , door middel van meerdere certificeer-labels (Max Havelaar, Rainforest Alliance) of eigen initiatieven («Zero Carbon»).
Bekend met onze koffie? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Laat hier uw review achter.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.