Espresso Arabica

Melange van 100% Arabica-koffie, kwalitatief een hoogwaardige koffie. Onze Espresso Arabica is een milde espresso.

 

Vanaf 5.35

Melange van Arabica-koffie, kwalitatief een hoogwaardige koffie. Onze Espresso Arabica is een milde espresso. Voor liefhebbers van een wat sterkere koffie raden wij onze Espresso Arabica Medium aan!

100% Arabica
Sterkte: ●oo
Neutraal gebrand

Andere suggesties

  • Espresso box – Met de Espresso Box kun je een selectie van onze espresso koffiesoorten proeven. Deze Espresso Box bestaat uit 4 koffiesoorten (à 250 gram per koffiesoort). Leuk als geschenk of om zelf verschillende koffiesoorten te ontdekken.
  • Espresso melange – Onze Espresso Melange is een Italiaans gebrande koffie met een intens karakter en een uitgesproken smaakprofiel. Deze espresso koffie biedt een krachtige en pittige ervaring, waardoor het de perfecte keuze is voor liefhebbers van sterke koffie.
  • Espresso arabica medium – Onze Espresso Arabica Medium is een rijk en vol aroma. Met zijn intense smaak en zachte ondertonen is het de perfecte keuze voor liefhebbers van een krachtige espresso. Voor wie liever een mildere koffie heeft, raden wij onze Espresso Arabica aan, die een subtiele en gebalanceerde smaak biedt.

Wat is espresso koffie?

Espresso is een speciale bereidingswijze van koffie, waarbij heet water onder hoge druk door fijn gemalen koffiebonen wordt geperst. Deze methode resulteert in een geconcentreerde en intense smaakervaring. Espresso staat bekend om zijn rijke body, zijdezachte crema en complexe aroma’s.

Onze Espresso melange is een ware kunst die voortkomt uit het vakmanschap van onze espresso koffie experts. De exacte samenstelling blijft een goed bewaard geheim, maar we kunnen je wel vertellen dat het grotendeels bestaat uit geselecteerde espresso koffiebonen uit Zuid- en Midden-Amerika, zoals Colombia, Guatemala en Costa Rica.

Wat maakt onze Espresso Melange uniek?

Een unieke melange moet natuurlijk uniek blijven, dus de achtergrond informatie blijft het geheim van een opgewekt humeur!

Regio: deze melange heeft niet één specifieke regio, aangezien het een melange is van verschillende pure koffiesoorten. Tipje van de sluier: de meerderheid van de koffie komt uit Zuid- en Midden-Amerika (Colombia, Guatemala en Costa Rica).

Proces: De ruwe pure koffiesoorten worden eerst gebrand en daarna vormt de geheime samenstelling deze Espresso Arabica. Deze melange wordt gebrand door middel van een slow roasting proces. Dit is een kwalitatief hoogwaardige koffie!

Komt espresso echt uit Italië?

Espresso is inderdaad sterk verbonden met de Italiaanse koffiecultuur en Italiaanse koffiebonen, maar het idee van een geconcentreerde koffie onder hoge druk bestaat al veel langer. De voorloper van espresso dateert uit de late 19e eeuw, toen koffiezetapparaten werden ontwikkeld die hete stoom door fijngemalen koffie persten.

Het was echter pas in de vroege 20e eeuw dat de term “espresso” werd geïntroduceerd en de moderne espresso zoals we die nu kennen vorm kreeg. Hoewel espresso in Italië vaak wordt gedronken als een standaard kopje koffie, heeft het wereldwijd een speciale betekenis gekregen.

Van latte macchiato tot cappuccino, veel populaire koffiedranken zijn gebaseerd op espresso bonen als basis. Deze heerlijke dranken worden bereid met fijngemalen koffie, espresso koffie bonen en vaak met de rijke en aromatische smaak van Arabica koffiebonen.

Veelgestelde vragen over espresso

Espresso is een fascinerende koffiesoort met een rijke geschiedenis en complexe smaken. Er zijn verschillende soorten koffiebonen die gebruikt kunnen worden om een heerlijke espresso te bereiden. Het zetten van de perfecte espresso kan echter enige kennis en ervaring vereisen, waardoor er nog veel vragen zijn die voor velen onduidelijk blijven.

Wij beantwoorden veelvoorkomende vragen over espresso, zoals de beste bonen om te gebruiken, de juiste maalgraad en de ideale zettijd. Ontdek de geheimen achter het zetten van de lekkerste espresso!

Hoeveel koffiebonen per kopje espresso?

De exacte hoeveelheid espresso koffiebonen per kopje espresso kan variëren, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de grootte van de espresso. Over het algemeen wordt er ongeveer 18-20 gram fijngemalen koffie gebruikt voor een dubbele espresso.

Het is belangrijk om een consistente maat te gebruiken om de beste smaak en aroma te verkrijgen. Bij De Pelikaan hebben we een scala aan koffiemolens om je te helpen de perfecte hoeveelheid koffiebonen af te meten. Experimenteer met verschillende verhoudingen totdat je de smaak vindt die bij je past.

Onze barista’s staan altijd klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het zetten van de perfecte kop espresso.

Wat zijn de beste bonen voor espresso?

De beste bonen voor espresso zijn afhankelijk van individuele smaakvoorkeuren. Bij De Pelikaan bieden we een breed scala aan hoogwaardige espresso koffiebonen, waaronder onze eigen selectie van “echte espresso” bonen. Deze bonen zijn zorgvuldig geselecteerd en gebrand om een heerlijke en authentieke espresso-ervaring te bieden.

Wat is de juiste temperatuur om espresso te zetten?

De ideale zettemperatuur voor espresso ligt tussen de 90 en 95 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de koffie optimaal geëxtraheerd wordt en de smaken en aroma’s goed tot hun recht komen. Bij De Pelikaan hebben we professionele espressomachines die zorgen voor een nauwkeurige temperatuurregeling tijdens het zetproces.

Heb je nog meer vragen over espresso? Neem gerust contact met ons op of bezoek onze winkel voor persoonlijk advies!

Het vinden van de juiste espresso bonen

Bij De Pelikaan begrijpen we dat het vinden van de beste espresso bonen essentieel is voor het zetten van de lekkerste espresso. Daarom bieden we een selectie van hoogwaardige koffiebonen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Onze experts hebben zorgvuldig robusta koffiebonen geselecteerd, omdat ze bekend staan om hun volle smaak en krachtige karakter.

Voor de liefhebbers van een sterke espresso zijn onze donker gebrande bonen de perfecte keuze. We hebben verschillende soorten espresso koffiebonen beschikbaar, zodat je kunt experimenteren en uw favoriete smaak kunt vinden. Ontdek de beste koffiebonen voor een onvergetelijke espresso-ervaring.

Toch liever een caffè latte, een caffè lungo of een latte macchiato? Ook dan ben je bij De Pelikaan aan het juiste adres.

Op zoek naar de beste espresso bonen?

Bij De Pelikaan hebben we een ruime keuze aan koffiebonen van hoge kwaliteit om de lekkerste espresso mee te maken. Onze arabica koffiebonen zijn een populaire keuze voor espressoliefhebbers. Deze bonen staan bekend om hun verfijnde smaakprofiel en milde aroma’s. Voor een krachtigere en intensere smaak kun je ook kiezen voor robusta koffiebonen, die een hoger cafeïnegehalte hebben en bekend staan om hun sterke body.

De beste espressobonen zijn vaak een melange van verschillende koffiesoorten, zorgvuldig gemengd om een perfecte balans van smaak, body en crema te creëren. Met passie en kennis hebben onze koffie-experts de beste koffiebonen geselecteerd voor een heerlijke espresso-ervaring.

Wat is de lekkerste espresso?

Wat de lekkerste espresso is, is natuurlijk subjectief en hangt af van persoonlijke smaakvoorkeuren. Sommigen geven de voorkeur aan een intense, donker gebrande boon voor een krachtige smaak, terwijl anderen een zachtere, lichter gebrande boon prefereren. Gelukkig bieden wij een breed assortiment bonen met verschillende brandingsniveaus, zodat je kunt kiezen wat het beste bij uw smaak past.

Vergeet niet dat de kwaliteit van de bonen en de juiste bereiding essentieel zijn voor het zetten van een perfecte espresso. Investeer in verse bonen, maal ze vlak voor gebruik en houd rekening met de juiste maling en zettijd. Bij De Pelikaan helpen we je graag met advies en tips over hoe je de beste espresso kunt zetten met de beste koffiebonen.

Dus als je op zoek bent naar de beste espressobonen of gewoon wilt genieten van de lekkerste espresso, ontdek dan ons assortiment en laat je verrassen door de smaakvolle mogelijkheden. Je zult versteld staan van de heerlijke aroma’s en kwaliteit van onze koffiebonen.

Bekend met onze koffie? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Laat hier uw review achter.

Gewicht 250 g
Cafeïne

Gemalen of ongemalen

, , , , , , , , ,

Gewicht

1000 gram, 250 gram

Koffiesoort

Regio

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Espresso Arabica” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *