Theefilters

Toont alle 18 resultaten

Theefilter kopen bij De Pelikaan

Onze theefilters en zeefjes zijn uitermate geschikt voor het snel en handig zetten van uw favoriete losse thee zonder te knoeien. Bij De Pelikaan vindt u rvs theefilters in de vorm van een thee tang, theefilters van het merk t sac, maar ook gebruiksvriendelijke papieren filters die chloorvrij gebleekt zijn voor eenmalig gebruik. Ook vindt u een robuuste doseerlepel voor thee in ons assortiment, met de doseerlepel zorgt u ervoor dat u elke keer de perfecte hoeveelheid thee gebruikt.

Een handig thee ei of een ander filter voor uw thee

Een theefilter, zoals een theezeefje of een papieren filter, is een veel gebruikt accessoire voor het bereiden van een perfecte kop thee. Deze theefilters zijn speciaal gemaakt om het aroma van de thee vrij te geven en de theebladeren netjes bij elkaar houden. De theefilters geven de bladeren meer ruimte om te ontvouwen en hun smaak volledig af te geven. Sommige theeblaadjes hebben hun ruimte nodig om hun smaak af te geven, en dat gebeurt niet altijd bij klassieke theezakjes.

Roestvrij staal theefilter

Onze losse thee kunt u perfect gebruiken in combinatie met onze rvs theefilter. U kunt met de roestvrij staal theefilters in ons assortiment precies de juiste hoeveelheid thee afmeten en direct in uw kopje thee of pot thee laten trekken. De theefilters zijn praktisch, maar ook een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerp theezakjes!

Theefilters van papier

Geeft u de voorkeur aan eenmalig gebruik bij het zetten van een pot thee? Dan hebben we ook theefilters van papier. Deze handige papieren filters maken het zetten van losse thee net zo gemakkelijk als het gebruik van een theezakje, maar dan met de heerlijke smaak van losse thee. Door een papieren theefilter te gebruiken, ervaart u een heerlijke theesmaak. Deze filters bieden een zuivere smaakbeleving, doordat ze de theeblaadjes ruimte geven. Na gebruik is het weggooien van de theefilters geen zorg; ze zijn biologisch afbreekbaar. De filters zijn bovendien chloorvrij en gebleekt met zuurstof, wat ze een milieuvriendelijke keuze maakt. Met deze filters kiest u dus niet alleen voor een heerlijke theesmaak, maar draagt u ook bij aan een beter milieu.

De voordelen en handigheden van een theezeef

Het klassieke theezeefje, vaak in de vorm van een ei of bal, is voorzien van fijne gaatjes die ervoor zorgen dat alleen het water en de smaak van de thee in uw kopje terechtkomen, dus zonder de blaadjes uit uw thee te hoeven vissen! Deze zeefjes worden bij De Pelikaan geleverd met een handige thee houder, waardoor ze makkelijk uit de hete thee gehaald kunnen worden en netjes opgeborgen na gebruik. Voor grotere hoeveelheden, zoals in theepotten, zijn er grotere theefilters beschikbaar. Deze zijn extra praktisch en zorgen ervoor dat alle gasten kunnen genieten van thee met een heerlijke smaak.

Een luxe RVS theezeef voor liefhebbers van losse thee

De luxe RVS theezeef uit ons assortiment is een enorm praktisch accessoire voor iedereen die graag geniet van losse thee. Dit verfijnde filter heeft een doorsnede van 6,5 cm, wat het ideaal maakt voor grote theeglazen en mokken. De grootte van de zeef zorgt er namelijk voor dat het perfect op de rand van uw theeglas of mok blijft liggen, wat niet alleen praktisch is, maar er ook mooi uitziet. Zo is deze theezeef een stijlvolle toevoeging aan uw theeset!

Een maatschep of doseerlepel voor thee

Met een maatschep of doseerlepel kunt u de juiste hoeveelheid thee gebruiken voor de beste smaakbeleving. Bij De Pelikaan bieden voor dat doel een hoogwaardig doseerlepel aan. Met meer dan 200 jaar ervaring in het leveren van kwaliteit en als erkend hofleverancier, staan wij garant voor producten die uw theemoment verrijken, zoals de doseerlepel in ons assortiment.

Een thee ei gebruiken om een bittere smaak te voorkomen

Losse thee in een thee ei werkt vlug en zorgt ervoor dat u geen losse theebladeren of kruiden in uw kopje kunt krijgen. Dit kan niet alleen onaangenaam voelen in uw mond, maar kan ook leiden tot een bittere smaak. Want wanneer de theebladeren direct in uw kopje terechtkomen, hebben ze de neiging om langer in contact te komen met het water, wat leidt tot een sterke, bittere smaak. Dit is zeker niet de smaak waar u naar op zoek bent wanneer u uzelf wilt trakteren op een rustgevend momentje.

De geschiedenis van het handige thee ei

Het thee ei wordt al sinds jaar en dag gevuld met losse theeblaadjes en vervolgens in een kopje heet water gehangen. Het thee ei is uitgevonden als een praktische oplossing voor het zetten van losse thee zonder te knoeien. In de loop der jaren is het ontwerp van thee ei veranderd, maar het doel is onveranderd gebleven. De fijne gaatjes in de zeef laten water doorstromen, terwijl ze de losse theebladeren of kruiden vasthouden. Deze gaatjes zijn klein genoeg om zelfs de kleinste theedeeltjes tegen te houden, wat zorgt voor een puur smakende thee.

De perfecte theefilters vinden voor uw kopje thee

Waarom is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan het thee filter dat u gebruikt? Het antwoord is simpel: het filter kan de smaak en kwaliteit van de thee beïnvloeden. Als het filter niet goed werkt, kunnen er losse theeblaadjes in uw kopje terechtkomen, wat de smaak en textuur van de thee negatief kan beïnvloeden. De filter die u kiest, moet geschikt zijn voor het type thee dat u het liefst drinkt. Sommige theeblaadjes hebben namelijk meer ruimte nodig om uit te breiden. Ook het gemak speelt een rol. Hoe gemakkelijk wilt u uw thee zetten en opruimen? En wilt u uw accessoire naderhand afwassen, of kiest u voor een papieren thee zakje dat vaak maar eenmalig te gebruiken is? Goed om te weten: thee eieren zijn gemakkelijk te gebruiken en zorgen voor een goede infusie, maar zijn soms wel iets lastiger om schoon te maken. Wanneer u dit niet fijn vindt, kunt u altijd kiezen voor onze losse thee filters van papier. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste filter? Neem dan gerust contact met ons op als u advies nodig heeft bij het kiezen!

Verse losse thee kopen bij De Pelikaan

Bij De Pelikaan vindt u een uitgebreid assortiment van verse losse thee, zodat iedere theeliefhebber zijn of haar favoriete kopje thee kan vinden en bereiden. Heerlijke frisse groene thee, sterke zwarte thee, matcha thee of rustgevende rooibos thee vindt u allemaal bij De Pelikaan! Ook de beste accessoires voor een heerlijke kop thee vindt u bij ons. De lekkerste losse thee komt tot zijn recht als deze met zorg en aandacht wordt gezet. Daarvoor zijn de juiste accessoires onmisbaar. Een goed voorbeeld hiervan is een zeefje om de fijnere theesoorten optimaal tot hun recht te laten komen. De thee zeefjes in ons assortiment zijn speciaal ontworpen om de subtiele smaken en aroma's van losse thee te vangen.

De lekkerste losse thee bereiden voor uw gezondheid

Losse thee is rijker aan antioxidanten in vergelijking met voorverpakte theezakjes. Deze antioxidanten spelen een belangrijke rol in een gezond lijf. Door regelmatig losse thee te drinken, draagt u bij aan de bescherming van uw lichaam. Ook staat losse thee bekend om zijn rijkere en complexere smaak in vergelijking met voorverpakte theezakjes. Dit komt doordat de hele bladeren hun natuurlijke oliën behouden. Hierdoor kunt u nuances en aroma's ontdekken die u mogelijk niet zo snel zal proeven bij het drinken van thee uit een theezakje. Ook is het geen geheim dat sommige voorverpakte theezakjes toegevoegde stoffen bevatten, zoals conserveringsmiddelen en kunstmatige smaakstoffen. Bij losse thee kunt u er zeker van zijn dat u puur alleen thee drinkt, zonder ongewenste toevoegingen. Dit maakt losse thee een gezondere keuze!

Wat is uw favoriete kopje thee?

Bent u op zoek naar een losse thee om uzelf te verwennen of een uniek cadeau voor een theeliefhebber? Dan zijn onze verse losse thee en accessoires een perfecte keuze. Een geschenk als kwaliteitsthee en bijbehorende accessoires zal zeker gewaardeerd worden. Met een assortiment dat varieert van matcha thee tot rooibos thee, vindt u gegarandeerd de soorten thee die u het lekkerste vindt. En met onze handige theefilters wordt een lekker kopje thee zetten nóg makkelijker! Bovendien bieden wij gratis bezorging voor bestellingen vanaf 50 euro in Nederland en 60 euro in België. Zo kunt u eenvoudig en zonder extra kosten genieten van onze kwaliteitstheeën. Elke bestelling wordt met zorg behandeld en op tijd geleverd, zodat u snel kunt genieten van onze producten.

Kies voor De Pelikaan als uw partner in de horca

In de horeca, is het aanbieden van unieke producten een must. Bij De Pelikaan vindt u een breed assortiment voor een unieke toevoeging aan uw aanbod. Wij bieden oplossingen die de kwaliteit van uw service zullen verbeteren. Kies voor Pelikaan als uw partner in de horeca en onderscheid uzelf van de concurrentie!
18