Fijne, intense zuren, vol karakter en aangename wijntonen.
100% Arabica
Sterkte: ●●o
Variëteit: Bourbon, Caturra, Catuai
Locatie: Noordwest-Guatemala
Hoogte: 1.600 tot 2.000 meter
Bodemtype: kalksteen
Type schaduwbomen: Ingas
Neerslag in mm/jaar: 1.200 tot 1.400
Gemiddelde jaartemperatuur: 22°C
Hoeveelheid geproduceerd per gewas/zakken: tot 10.000 zakken
Gewasperiode: van januari tot april
Plukwijze: handmatig, 3 plukrondes
Wasmethode: 24 tot 48 uur fermentatie, afhankelijk van de hoogte van de natte molen
Droogmethode: zongedroogd, afwerkingsmachines
Screening en sorteermethode: machinaal
Regio: Huehuetanango heeft een aantal grote koffieplantages. SHB Attila Huehuetenango wordt echter geproduceerd door kleine en middelgrote telers. Velen van hen behoren tot een van de Guatemala’s 22 etnische groepen van de Maya’s en spreken een van de zeven lokale Maya-talen. In pre-Colombiaanse tijd, de hoofdstad van de machtige Mamnatie was Zaculeu, vandaag de dag een ruïneplaats aan de rand van de stad van Huehuetenango, bezocht door toeristen en door degenen die nog steeds het pantheon van de Maya-goden aanbidden.
Bekend met onze koffie? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Laat hier uw review achter.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.