Uitstekende Keniaanse koffie met een mooie zuurgraad, vol karakter met zoete bessen-fruit aroma, een evenwichtige koffie! Bijzonder krachtig en geurig.
100% Arabica
Sterkte: ●●●
Variëteit: SL 28, SL 34, K7, French Mission
Hoogte: 1.500 tot 1.850 meter
Bodemtype: rode vulkanische grond
Koffiegebied: 72.000 ha
Neerslag in mm/jaar: 1.200
Gemiddelde jaartemperatuur: 23°C
Gewasperiode: 80% van de belangrijkste oogst van oktober – december en 20% vliegen gewasoogst van mei – juli
Plukwijze: handmatig, selectief handplukken
Aantal uren fermentatie: 24-48 uur afhankelijk van temperatuur
Droogmethode: in de zon gedroogd aan de droogtafels van de molen; nat malen op ‘farm-level’ en daarna commercieel droog malen
Screening en sorteermethode: handmatig en machinaal
Aantal vaste werknemers: voornamelijk familie-arbeid voor coöperaties, ingehuurde arbeidskrachten voor landgoederen, normaalgesproken minder dan 20.
Tijdelijke werknemers in gewasperiode: ongedwongen arbeid voor landgoederen, ongeveer 80% van de werkkracht.
Bekend met onze koffie? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Laat hier uw review achter.
Wouter Verster (geverifieerde eigenaar) –
Zachte heerlijke koffie zonder bittere nasmaak, bijna net zo lekker als Arabica koffie uit Rwanda.
Wouter Verster (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijke koffie zonder bittere nasmaak, bijna net zo lekker als Arabica koffie uit Rwanda.