Koffie en theewinkel

Het hart van De Pelikaan bevindt zich sinds 1816 al in de koffie- en theewinkel waar u in een authentieke omgeving een enorm groot assortiment aan koffie en thee kunt vinden. 

De koffie en thee wordt verkocht in een oorspronkelijke winkel met een authentiek interieur van eeuwen geleden: zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen. Deze winkel wordt omgeven door de schenkerij en de kofiebrander. Loopt u nog iets verder door, dan komt u bij een uitgebreide cadeaushop.

Openingstijden winkel:
Ma-Vr | 09:00 – 18:00
Za | 09:00 – 17:00
Zo | Gesloten (m.u.v. ‘speciale’ zondagen)

Thee

Al meer dan 200 jaar streven wij ernaar thee te leveren dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.  Met een assortiment bestaande uit meer dan 100 verschillende theesoorten, bieden wij u de mogelijkheid om een thee uit te kiezen waar u naar op zoek bent. Zwarte-, groene-, rooibos- of jasmijntheesoorten, gearomatiseerde theesoorten, speciaal aanbevolen melanges, exclusieve theesoorten en nog veel meer. Te verkrijgen als losse thee of in Piramide Theebuiltjes. Kom langs in onze winkel en vraag naar informatie of advies! En neem eens een kijkje in onze webshop, hier is bijvoorbeeld nog meer informatie over onze diverse theeën te vinden

Koffie

Op het gebied van koffie streven wij ernaar een product te leveren dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Wij werken daarom alleen met de beste koffiesoorten en alleen met 100% Arabica. De koffie wordt ruw aangeleverd uit het land van herkomst en daarna door ons verwerkt. Sommige koffiesoorten worden gemelangeerd, anderen puur gebrand. Het branden van de koffie gebeurt in onze eigen koffiebranderij, waar nog steeds het oog van de vakman het brandproces bepaalt. Iedere koffiesoort wordt zo gebrand, dat smaak en geur optimaal naar voren komen. Als echte vakmensen kunnen wij u hoogwaardige koffiekwaliteiten aanbieden. Kom eens langs in onze winkel/schenkerij en ervaar het zelf. Alvast wat meer achtergrondinformatie over de verschillende koffiesoorten?