Koffie en theewinkel

Het hart van De Pelikaan bevindt zich al sinds 1816 in de koffie- en theespecialiteit. Onze authentieke speciaalzaak biedt een enorm groot assortiment aan koffie en thee. 

De heerlijke koffie en thee wordt verkocht in een oorspronkelijke winkel met een authentiek interieur van eeuwen geleden. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen. Onze speciaalzaak wordt omgeven door de schenkerij en de koffiebrander. Als u nog iets verder doorloopt, komt u bij een uitgebreide cadeaushop.

Openingstijden winkel:

  • Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00
  • Zaterdag: 09:00 – 17:00
  • Zondag: Gesloten (m.u.v. ‘speciale’ zondagen)

Theewinkel

Al meer dan 200 jaar streven wij ernaar thee te leveren die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Met een assortiment bestaande uit meer dan 200 verschillende theesoorten, bieden wij u de mogelijkheid om een thee te kiezen die echt bij u past.

Onze thee is te verkrijgen als losse thee of in Piramide Theebuiltjes. Van zwarte-, groene-, rooibos- of jasmijntheesoorten en gearomatiseerde theesoorten tot speciaal aanbevolen melanges en exclusieve theesoorten.

Soorten thee

Bij De Pelikaan bieden we een grote verscheidenheid aan thee, om elke smaak te bevredigen. Zo bieden we verschillende smaakprofielen, waaronder traditionele zwarte thee, verkwikkende groene thee en delicate witte thee.

Onze zwarte theeën, die variëren van de rijke, aardse smaken van Assam tot de delicate complexiteit van Darjeeling, zijn robuust en vol van smaak. Groene theeën zijn er in een verscheidenheid van lichtere, meer energieke smaken. De minst bewerkte theesoorten zijn de witte theeën, die delicaat en subtiel zijn met een zoet, licht bloemig aroma.

Speciaalzaak met deskundig advies en uitgebreid assortiment

We hebben een grote keuze aan losse theeblaadjes, die u zelf met de juiste trektijd op de gewenste sterkte kunt zetten. Voor wie gemak wil zonder aan kwaliteit in te boeten, bieden we piramidevormige theezakjes die de infusies een volle, rijke smaak geven doordat de theeblaadjes volledig kunnen uitzetten.

Koffiewinkel

Op het gebied van koffie streven wij ernaar producten te leveren die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Wij werken daarom alleen met de beste koffiesoorten en alleen met 100% Arabica. De koffie wordt ruw aangeleverd uit het land van herkomst en daarna door ons verwerkt.

De lekkerste koffie uit de koffiewinkel van De Pelikaan

Sommige koffiesoorten worden gemelangeerd, anderen puur gebrand.

Het branden van de koffie vindt plaats in onze eigen koffiebranderij. In tegenstelling tot bekende merken, bepaalt in onze koffiewinkel het oog van de vakman het brandproces. Hierdoor wordt iedere koffiesoort zo gebrand dat de smaak en geur optimaal naar voren komen.

Als echte speciaalzaak kunnen wij u hoogwaardige koffiekwaliteiten aanbieden. Kom eens langs in onze winkel of schenkerij en ervaar het zelf door onze koffie te proeven.

Koffiebonen en gemalen koffie

In de koffie winkel van De Pelikaan werken we hard om u de beste ervaring te bieden met producten als koffiebonen, koffiecups, gewone koffie, koffiemolens en accessoires. Onze artikelen zijn ook leuk om als cadeau te geven.

Om de complexe smaken en aroma’s naar voren te brengen, worden onze koffiebonen zorgvuldig gekozen en gebrand. Hele bonen kopen is de beste manier om de volle versheid en smaak van onze koffie te ervaren als u thuis een koffiemolen heeft.

Heeft u geen koffiemolen? Geen nood, wij leveren vers gemalen koffie die direct beschikbaar is. Onze gemalen koffiebonen behouden de volle, rijke smaak voor een praktische en lekkere kop koffie of espresso die zowel in de ochtend, middag en avond heerlijk zijn om te drinken.

Koffiemachines

Ongeacht uw niveau van ervaring als barista, hebben wij de ideale koffiemachine en barista tools voor u. Wij hebben een grote selectie van apparatuur van verschillende merken, zoals Jura, ECM en Quickmill. Ze zijn zowel geschikt voor huishoudelijk als zakelijk gebruik.

Met onze espressomachines maakt u de lekkerste espresso, en met de koffiemolens kun je de koffie vers malen.

In ons assortiment vindt u een volautomatische koffiemachine voor thuisgebruik, maar ook espressomachines en koffiemachines die de hoge eisen van commerciële instellingen bijhouden. Als speciaalzaak hebben we onze machines en accessoires zo gekozen om de hoogste kwaliteit en prestaties te leveren, zodat u altijd het ideale kopje koffie kunt zetten.

Kom langs in onze winkel en showroom

Bij De Pelikaan zijn we er trots op u alles te kunnen bieden wat u nodig heeft voor een uitstekend kopje koffie of thee. Wij hebben alles wat u nodig heeft, of u nu op zoek bent naar de lekkerste thee, de meest verfijnde koffiebonen of kwalitatieve producten. Ontdek ons Jura assortiment, koop een espresso cadeau of bestel de lekkerste koffiebonen direct in onze webshop.