Een vol en boterachtig mondgevoel en zachte fruit-tonen van perzik, abrikoos, sinaasappel en framboos. Mocca Ethiopië is een fijne, geurige, zware koffie, zeer selectief geteeld en geplukt.
100% Arabica
Sterkte: ●●●
Variëteit: Bourbon
Koffiegebied: Sidamo (Zuid-Ethiopië)
Hoogte: 1.400 meter
Bodemtype: gelegen tussen savanne en een meer, de rijke vulkanische grond is ideaal om koffie te laten groeien
Type schaduwbomen: Acacia, Albizia, Cordia, Euphorbia, Sesbania
Neerslag in mm/jaar: 1.500
Gemiddelde jaartemperatuur: 15-25°C
Gewasperiode: van november tot januari
Plukwijze: handmatig
Wasmethode: nat verwerkt
Droogmethode: 100% zongedroogd
Screenings en sorteermethode: handmatig en machinaal
Regio: Het zuiden van Ethiopie is zeer geschikt voor koffielandbouw. Hetis er erg groen en bergachtig, het heeft een vulkanische grond en een goede hoogte. In de regio Sidamo ligt de vallei van Yrgacheffe in het Zuiden van Ethiopië.. Dit is geprezen door koffie-blenders sinds de teelt begon na de Tweede Wereldoorlog. Sidamo-koffie is gemengd klein tot middelrond, hardachtig, Bourbon-type en heeft een goede en fijne kwaliteit.
Weetje: ongeveer 50% van de koffie geproduceerd in Ethiopië wordt daar ook geconsumeerd, omdat de bevolking een rijke koffiedrink-cultuur heeft, vol met ceremonies en tradities!
Bekend met onze koffie? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Laat hier uw review achter.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.