Zacht en aromatisch met karamel hints, heldere zuurgraad en volle body, afgerond met nootachtige en donkere chocolade afdronk.
Deze evenwichtige koffie is van zeer goede kwaliteit!
100% Arabica
Sterkte: ●oo
Variëteit: Caturra, Catimor & Catuai
Locatie: Jinotega en Matagalpa
Hoogte: +900 meter
Bodemtype: vulkanisch
Type schaduwbomen: gemengd (Ingas, inheemse bomen, bananenplanten)
Neerslag in mm/jaar: 2.500
Gemiddelde jaartemperatuur: 20°C
Koffiepotentieel van de regio (El Capitán): ± 50.000 zakken
Hoeveelheid geproduceerd per gewas: ± 30.000 zakken
Gewasperiode: van december tot maart
Plukwijze: handmatig, minstens 2 tot 3 plukrondes
Was methode: traditionele wassing en gisting
Droogmethode: 100% in de zon gedroogd
Voorbereiding: volledig met de hand geplukt
Naam van verwerkingseenheid: Beneficio Las Trincheras (Cojacafé: Compañia Jinotegana del Café)
Regio: De provincies Jinotega en Matagalpa bevinden zich in het bergachtige gebied in het noorden. Samen produceren zij de meerderheid van de koffie in Nicaragua. Dichtbij de stad Matagalpa is een breed plateau omgeven door hoge bergen, waardoor een optimale uitdroging van de koffie mogelijk is in de zon.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.