Zacht en aromatisch met karamel hints, heldere zuurgraad en volle body, afgerond met nootachtige en donkere chocolade afdronk.
Deze evenwichtige koffie is van zeer goede kwaliteit!
Sterkte: ●oo
Zacht en aromatisch met karamel hints, heldere zuurgraad en volle body, afgerond met nootachtige en donkere chocolade afdronk.
Deze evenwichtige koffie is van zeer goede kwaliteit!
100% Arabica Sterkte: ●oo Variëteit: Caturra, Catimor & Catuai
Locatie: Jinotega en Matagalpa Hoogte: +900 meter Bodemtype: vulkanisch Typeschaduwbomen: gemengd (Ingas, inheemse bomen, bananenplanten) Neerslag in mm/jaar: 2.500 Gemiddelde jaartemperatuur: 20°C Koffiepotentieel van de regio (El Capitán): ± 50.000 zakken Hoeveelheid geproduceerdpergewas: ± 30.000 zakken Gewasperiode: van december tot maart Plukwijze: handmatig, minstens 2 tot 3 plukrondes Wasmethode: traditionele wassing en gisting Droogmethode: 100% in de zon gedroogd Voorbereiding: volledig met de hand geplukt Naamvanverwerkingseenheid: Beneficio Las Trincheras (Cojacafé: Compañia Jinotegana del Café) Regio: De provincies Jinotega en Matagalpa bevinden zich in het bergachtige gebied in het noorden. Samen produceren zij de meerderheid van de koffie in Nicaragua. Dichtbij de stad Matagalpa is een breed plateau omgeven door hoge bergen, waardoor een optimale uitdroging van de koffie mogelijk is in de zon.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.