Rooibos Zomer

Vanaf 4.25

Vanaf 4.25

In winkelmand

Rooibos Zomer

Heerlijke fruitige en kleurrijke rooibos: met deze aardbeirabarbersmaak ontstaan hoogzomergevoelens.

Vanaf 4.25

Meer Informatie

De zomer is hier en die moet je officieel inluiden met deze rooibos melange! Kleurrijker dan dit wordt het niet en fruitiger wordt het ook niet snel. Met deze aardbeirabarbersmaak ontstaan hoogzomergevoelens.

Ingrediënten: rooibost, stukjes aardbei en rabarber, korenbloembloesem, zonnebloembloesem, natuurlijk aroma.

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (95°C -100°C), 10-12 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onder invloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

Gearomatiseerde rooibossoorten is rooibos waar bijvoorbeeld bloemen, specerijen, vruchten of oliën aan zijn toegevoegd na het bewerkingsproces. Deze aroma’s worden toegevoegd om een duidelijke en stabiele smaak te creëren. Rooibos is een plant uit de vlinderbloemenfamilie en staat ook wel bekend als rode thee. De plant komt van nature voor als fynbos in de omgeving van Cederberg (Zuid-Afrika). De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In de laatste fase verkrijgt rooibos haar roodbruine kleur. Rooibos’thee’ wordt eerder beschouwd als een kruid(thee) dan gewone thee. In tegenstelling tot echte thee bevat rooibos geen cafeïne en bijna geen looizuur (tannine), die in thee verantwoordelijk is voor de iets bittere smaak ervan. Er zitten wel meer antioxidanten (zoals vitamine C) in, alsook meer calcium en ijzer. De drank werkt licht ontspannend en is perfect om te drinken voor het slapen!

Specificaties en Zetadvies

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

Combi (melange)

Soort thee

Rooibos

Type thee

Gearomatiseerde theesoorten

Zetmethode thee

Losse thee