Pelikaan In De Speciaalzaak

Het verhaal van De Pelikaan begint op 4 juli 1816 en is nog steeds meer dan een winkel/schenkerij: het is zelfs een begrip. In 1991 verwierf de firma dan ook het predikaat “Hofleverancier” ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum en tot op heden is De Pelikaan nog steeds in het bezit hiervan. Een al meer dan 200-jarig bestaand familiebedrijf met jarenlange ervaring en kennis, gedreven door pure passie. Ondanks dat De Pelikaan ‘het geheim van een opgewekt humeur’ bezit, willen wij niemand ontzien van zo’n heerlijk kopje koffie. Naast onze eigen koffie- en theewinkel, cadeaushop en schenkerij focust De Pelikaan zich ook op horecagelegenheden, bedrijven en speciaalzaken.

Bent u op zoek naar een uniek product voor in bijvoorbeeld uw koffie/thee speciaalzaak, delicatessenwinkel of chocolaterie? Met meer dan 200 jaar ervaring in koffie en thee gebied bieden wij u al de informatie die u nodigt heeft. Met Pelikaan koffie haalt u ambacht en kwaliteit in uw bedrijf. Op het gebied van koffie streven wij ernaar een product te leveren dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Wij werken daarom alleen met de beste koffiesoorten en alleen met 100% Arabica. De herkomst is onder andere Costa Rica, Ethiopië, Brazilië, Colombia, Nicaragua, Guatemala, Papua New Guinea, Java en Kenya. De koffie komt ruw aan in balen van 60 à 70 kilogram en wordt daarna in onze eigen winkel gebrand. Zo kan er bij De Pelikaan gemelangeerde koffie gekocht worden of naar soort, land of branding. Een uitgebreid assortiment dus, waarbij onze koffie nog wekelijks vers gebrand wordt in de binnenstad van Zutphen. Kom eens langs: u kunt zelfs meekijken hoe de koffie vers voor u wordt gebrand! Naast koffie heeft De Pelikaan zijn bekendheid te danken aan thee. De thee van De Pelikaan is puur of een melange, of een mengsel van theesoorten en voldoet uiteraard eveneens aan de hoogste kwaliteitseisen. Wij hebben een assortiment van meer dan 150 soorten losse thee en onze luxe verpakkingen theebuiltjes. Bij ons kunt u de thee in bulk verpakking inkopen maar wij verpakken het ook in 100 gram of 250 gram verpakkingen tegen aantrekkelijke prijzen.

De charme van de speciaalzaak tegenwoordig is met name persoonlijk contact en de product kennis. Laten wij dit nou zelf ook hoog in het vaandel hebben en u eventueel de ondersteuning kunnen bieden nodig is. Denk aan: informatiefolders, trainingen en handige tips & tricks.

Naast onze koffie en thee hebben wij tevens een groot assortiment aan aanverwanten artikelen.  Ook heeft De Pelikaan een compleet assortiment decoratie voor de koffie- en theeproducten (denk aan koffie silo’s verschillende soorten, koffiemolens, blikken, etc.). Kortom, De Pelikaan Zutphen levert het totaal concept (op basis van uw wensen).

"*" geeft vereiste velden aan

Bent u overtuigd van of nieuwsgierig geworden naar ‘Het geheim van een opgewekt humeur?‘ en op zoek naar heerlijke koffie/thee voor in uw speciaalzaak?
Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen. Dit kan door direct contact op te nemen met onze vertegenwoordiger of via het contactformulier hieronder.


Luc Wassink – Verkoop

+316 305 632 50 | [email protected]

Tim Luijken – Verkoop
+316 572 940 83 | [email protected]