Assam Melange

Een zwarte thee melange van voornamelijk Assam, met een lichtkruidige smaak. Dit is een heerlijke ontbijtthee en lekker om met melk te drinken.

Vanaf 3.50

Assam-thee is een zwarte thee uit India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam en is dus een erg populaire thee. De tropische omstandigheden waarin deze thee groeit zorgen voor een typische moutige smaak. Deze thee wordt twee keer per jaar geplukt (‘First Flush’ en ‘Second Flush’). Thee van de First Flush (eerste pluk) is lichter van kleur en smaak. Assam is een perfecte thee voor het bereiden van melanges en zo is ook onze Assam Melange ontstaan. Doordat wij zowel First Flush en Second Flush Assam-thee melangeren met drie andere zwarte thee-soorten ontstaat er een krachtige donkere ontbijtthee, met een lichtkruidige smaak. Deze thee is uitstekend om met melk te drinken

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (95°C -100°C), 3-5 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

Combi (melange), India

Soort thee

Zwarte thee

Type thee

Thee melanges

Zetmethode thee

Losse thee

1 beoordeling voor Assam Melange

  1. Port Royal (geverifieerde eigenaar)

    Werkelijk een prachtige Assam deze melange!Krachtige neus en perfecte smaak voor het ontbijt.Als Assam liefhebber ben ik altijd op zoek naar Assams die een mooie moutsmaak hebben – zo heerlijk puur in de morgen alleen de geur al.Gewoon de beste ontbijt thee die er is naar mijn mening.Beter als Engelse en breakfast thee(waar ook Assam in zit maar gemengd met Ceylon meestal)Deze pure melange is zo heerlijk van smaak s morgens,echt geweldig.Maar let wel op :deze thee alleen bij het ontbijt nemen en niet bang zijn voor de donkere kleur -Assam moet donker zijn.Ik trek hem altijd op het maximale advies van de Pelikaan – 5 minuten perfect vol en niet te sterk in een mok vol met thee schepje ”the perfect cup”.Mag gerust wat suiker in(Engelsen drinken hem vaak met wat melk).Deze thee als ontbijt thee is gewoon een perfect begin van de dag!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *