Chun Mee

Dit is een 100% groene thee uit China die hard gerold is met een licht gebogen blad en is lichtgrijs van kleur. Een zeer volle, krachtige en aangename smaak! Iets minder zoet dan vele andere soorten groene thee.

Vanaf 4.50

In China is deze thee zeer bekend en is een oude traditie. De Chun Mee speelde een sleutelrol bij het promoten van ideeën van de Europese Theevrienden van de groene theesoorten. Vertaald betekent Chun Mee “kostbare wenkbrauwen”, omdat het blad doet denken aan de wenkbrauwvorm van de klassieke Chinese schoonheid. Oorspronkelijk werd deze thee alleen geproduceerd de Chinese provincie Jiangxi, maar wordt tegenwoordig ook elders verbouwd. Deze thee heeft een originele smaak met een scherp aroma. Het ziet er stoffig uit en is over het algemeen zuurrijk en minder zoet dan andere groene theesoorten. Een hele aangename groene thee met een volle smaak!

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (75°C-80°C), 1-3 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat je review achter, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

China

Soort thee

Groene thee

Type thee

Pure theesoorten

Zetmethode thee

Losse thee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chun Mee” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *