Een hoogwaardige koffie van de hellingen van het Andes-gebergte. Rijpe vruchten, tonen van zoete walnoot en kersen; zacht maar intense zurige kop.
100% Arabica
Sterkte: ●●o
Variëteit: Excelso en Supremo
Regio: Cauca state (Papayán Plateau); Zuidwest Colombia; 35 gemeenten produceren koffie
Hoogte: 1.350 – 1.820 meter
Bodemtype: vulkanisch
Type schaduwbomen: Guamo en weegbree bomen
Neerslag in mm/jaar: 1.940
Gemiddelde jaartemperatuur: 18°C
Koffiepotentieel van de regio: 62.500.00 kg perkament = 665.000 zakken koffie (per jaar)
Gewasperiode: belangrijkste oogst van oktober tot januari en Mitaca of halfgewas – ongeveer 30-40% van de jaarlijkse productie – van maart tot juli
Plukwijze: handmatig
Was methode: de ontdooide kersen worden gefermenteerd gedurende 12 uur in traditionele tanks
Droogmethode: zongedroogd
Screening en sorteermethode: handmatig en machinaal
Regio: Als een van ‘s werelds grootste koffieproducenten (naast Brazilië en Vietnam) en de grootste producent van gewassen koffie, is Colombia erg trots op het aantal verschillende variëteiten die beschikbaar zijn in de regio’s. De Supremo-variant is de hoogste kwaliteit van de Colombiaanse koffiebonen.
Bekend met onze koffie? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Laat hier uw review achter.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.