Deze koffie wordt gekenmerkt door een onderscheidend rijk karakter en aanhoudende nasmaak. Gemiddelde sterkte met nootachtige en chocoladeachtige tinten. Vergelijkbaar met de Cuba-koffie.
Volle en rijke nootachtige smaak en hints van cacao en karamel. Deze koffie heeft een lichtzoete nasmaak door tinten van bruine suiker. Vergelijkbaar met de Cuba-koffie.
100% Arabica Sterkte: ●●●ooo
Locatie: San José de Ocoa Hoogte: 1.250 tot 1.420 meter Regenval in mm/jaar: 6.025 Gemiddelde jaarlijkse temperatuur: 17 -30°C Gewasperiode: oktober – januari Plukmethode: handmatig Verwerkingsmethode: Met de hand geplukt, 100% rijp, ontpulpt en gefermenteerd Droogmethode: zongedroogd- en machinegedroogd Regio: De Dominicaanse Republiek ligt in het Caribisch gebied op het eiland Hispaniola. Het land deelt zijn westelijke grens met Haïti. Men verbouwd hier al 300 jaar koffie. Het tropische en bergachtige landschap van de Dominicaanse Republiek maakt het de perfecte omgeving om koffiebonen te verbouwen. De twee koffieplantages ontwikkelen allebei duurzame praktijken. Gedroogde cascara wordt gebruikt als brandbaar materiaal voor de droogmachine. Water wordt hergebruikt in de verschillende fasen van het wasproces.
Jan Willem Rokker –
Heerlijke koffie, een aanrader! Maar hoewel de tekst op de verpakking anders doet vermoeden heeft de man in de winkel niet zo’n opgewekt humeur!
Jan Willem Rokker –
Heerlijke koffie, een aanrader!