Rooibos Citroen | Theebuiltjes

Een warme Rooibos met een spankerende spraak. Het grasgroene citroengras geeft dit zuivere mengel een extra fris citruskarakter!

15 piramide theebuiltjes

4.50

Een angstaanjagend en zuur fruit, die enorm sprankelend en zorgt voor een goed humeur – want zoals bekend is: zuur maakt grappig! De citroen is het hele jaar door verkrijgbaar, want hij kan maandenlang aan de boom hangen zonder zijn karakter te verliezen. De zure citroen geeft deze thee een sprankelende en verfrissende smaak.

Gearomatiseerde rooibossoorten is rooibos waar bijvoorbeeld bloemen, specerijen, vruchten of oliën aan zijn toegevoegd na het bewerkingsproces. Deze aroma’s worden toegevoegd om een duidelijke en stabiele smaak te creëren. Rooibos is een plant uit de vlinderbloemenfamilie en staat ook wel bekend als rode thee. De plant komt van nature voor als fynbos in de omgeving van Cederberg (Zuid-Afrika). De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In de laatste fase verkrijgt rooibos haar roodbruine kleur. Rooibos’thee’ wordt eerder beschouwd als een kruid(thee) dan gewone thee. In tegenstelling tot echte thee bevat rooibos geen cafeïne en bijna geen looizuur (tannine), die in thee verantwoordelijk is voor de iets bittere smaak ervan. Er zitten wel meer antioxidanten (zoals vitamine C) in, alsook meer calcium en ijzer. De drank werkt licht ontspannend en is perfect om te drinken voor het slapen!

Rooibos citroen is ook verkrijgbaar als losse thee.

Zetadvies (1 kop): 1 zakje, water opschenken (100°C), 10-12 minuten laten trekken. Één zakje kan zelfs voor een hele pot gebruikt worden!

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Gewicht 0.6 g
Soort thee

Rooibos

Zetmethode thee

Thee builtjes

Type thee

Gearomatiseerde theesoorten

Herkomst thee

Zuid-Afrika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rooibos Citroen | Theebuiltjes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *