Rooibos | Theebuiltjes

Rooibosthee wordt ook wel een rode thee genoemd door de roodbruine kleur. Het is een zachte ronde thee en bevat geen cafeïne/theïne en praktisch geen looizuur (tannine). Hierdoor zal deze thee nooit bitter smaken en een thee voor de hele dag en perfect voor in de avond!

15 piramide theebuiltjes

4.50

Rooibos is een plant uit de vlinderbloemenfamilie en staat ook wel bekend als rode thee en is een lekkere en gezonde drank. De plant komt van nature voor als fynbos in de omgeving van Cederberg (Zuid-Afrika). De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In de laatste fase verkrijgt rooibos haar roodbruine kleur. Rooibos’thee’ wordt eerder beschouwd als een kruid(thee) dan gewone thee. In tegenstelling tot echte thee bevat rooibos geen cafeïne en bijna geen looizuur (tannine), die in thee verantwoordelijk is voor de iets bittere smaak ervan. Er zitten wel meer antioxidanten (zoals vitamine C) in, alsook meer calcium en ijzer. Daarnaast heeft deze thee volgens de liefhebbers ervan ook krachtige gezondheidsvoordelen! Rooibosthee bevat namelijk onder andere vitamine E, pro-vitamine A en een groot aantal mineralen (o.a. ijzer, kaliumcarbonaat en magnesium) en bevat veel anti-oxidanten. Onze rooibosthee is dus een heerlijk rustgevende thee die perfect in de avond gedronken kan worden!

Weetje: de rooibos-drank zou ook helpen tegen verschillende kwalen zoals hooikoorts, astma en allergieën. In Zuid-Afrika wordt koude rooibosthee zelfs aan baby’s gegeven die last hebben van darmkrampen.

Rooibos is ook verkrijgbaar als losse thee.

Zetadvies (1 kop): 1 zakje, water opschenken (95°C -100°C), 8-10 minuten laten trekken. Één zakje kan zelfs voor een hele pot gebruikt worden!

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Gewicht 0.25 g
Soort thee

Rooibos

Zetmethode thee

Thee builtjes

Type thee

Pure theesoorten

Herkomst thee

India

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rooibos | Theebuiltjes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *