Tar-Kee Melange

Een veelzijdige melange van zwarte theeën met voornamelijk Keemun en ‘Tarry’ (Lapsang Souchong). Deze huisgemelangeerde thee is mild met een lichte rooksmaak.

Vanaf 3.40

Een melange van wel tien verschillende theeën! Deze bijzondere melange bestaat voornamelijk uit Keemun en bevat o.a. ‘Tarry’. Keemun is een hele belangrijke thee uit China en wordt pas geproduceerd sinds 1875. Chinezen houden van zoete thee, waardoor pure zwarte theesoorten uit China vaak als zoet en mild worden ervaren. Met ‘Tarry’ wordt ook wel de smaak van Lapsang Souchong bedoeld. Lapsang Souchong is een zwarte theesoort uit China en is erg sterk van smaak. Deze thee wordt in bamboemanden gedroogd boven brandend naald- of cypressenhout. Dit zorgt ervoor dat er zich een sterke rooksmaak ontwikkeld. Onze Tar-kee Melange is een milde thee met een extra smaaksensatie door de lichte rooksmaak

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (100°C), 2-4 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

Combi (melange)

Soort thee

Lapsang, Zwarte thee

Type thee

Thee melanges

Zetmethode thee

Losse thee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tar-Kee Melange” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *