Assam Superieur

Pure zwarte thee met lichte tips, milde smaak en perfect als ontbijt-thee.

Vanaf 4.75

Assam Superieur is een zwarte thee van ongebroken Assambladeren. Deze thee wordt ook wel “witte puntjes thee” genoemd. De naam ‘superieur’ komt doordat deze thee lichte tips bevat, een hele unieke en mooie thee dus! Assam-thee is een zwarte thee uit India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam en is dus een erg populaire thee. De tropische omstandigheden waarin deze thee groeit zorgen voor een typische moutige smaak. Deze Assam Superieur heeft door de lichte tips een wat mildere smaak.

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel (2 gram), water opschenken (85°C), 3-4 minuten laten intrekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

India

Soort thee

Zwarte thee

Type thee

Pure theesoorten

Zetmethode thee

Losse thee

1 beoordeling voor Assam Superieur

  1. Port Royal (geverifieerde eigenaar)

    Niet alleen qua naam superieur maar ook qua smaak superieur deze pracht Assam van ongebroken blaadjes.Pure Assam smaak als je deze thee drinkt echt een aanrader.Als je hem vergelijkt met de melange zitten er lichte stukjes in – de melange oogt wat donkerder.Merkwaardig bij deze pracht thee:De ”Neus” is matig te noemen,eerste indruk.De neus(in een blikje steken en diep inademen voor de geur)is in tegenstelling tot de melange,waarbij je de moutige Assam geur direct ervaart,prachtig gewoon.Deze pracht Assam heeft een fantastische smaak – ik zet hem op het maximale advies van 4 minuten op mijn thee klokje.Gewoon perfect voor mij.Let op:Ontbijt thee en dus niet in de middag of avond drinken,houd hem exclusief als ontbijt thee,Assam is de beste daarvoor naar mijn mening.Wil je in de middag een Assam dan moet je een ”Goudblad”first flush nemen.De Assams met de mooie moutsmaak zijn Assams waar de moesson regens overheen zijn geweest.De trots van India en terecht.Ik zou zeggen als de kwaliteit op peil blijft van deze geweldige Assam – klant voor het leven,ik blijf maar bestellen…!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *