Gunpowder

Gunpowder groene thee lijkt op buskruit door de grijs/groene balletjes van opgerolde bladeren (theeparels). Aangenaam bittere, volle en licht rokerige groene thee.

Vanaf 5.95

Gunpowder is een bekende theesoort uit China met een interessante naam. Gunpowder is het Engelse woord voor buskruit. Gelukkig is de thee gemaakt van groene theeblaadjes en niet van buskruit. Het zijn kleine grijsgroene theeblaadjes in de vorm van ronde balletjes (theeparels). Als hier thee mee wordt gezet, rollen de blaadje suit elkaar waardoor de thee extra smaak krijgt. In heet water (dus niet kokend, zoals vaak bij groene thee!) gebeurt dit het beste. Het is een volle en kruige smaak en wordt soms ook wel eens omschreven als een licht rokerige smaak. De thee kan gerust nog een paar keer gebruikt worden, maar laat de thee bij een 2e of 3e keer dan iets langer trekken voor een betere smaak

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (80°C), 1-3 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

China

Soort thee

Groene thee

Type thee

Pure theesoorten

Zetmethode thee

Losse thee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gunpowder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *