India Melange

Een krachtige Engelse thee zoals deze vroeger graag gedronken werd. Een combinatie van Assam en Darjeeling: krachtig met goede nuances.

Vanaf 3.65

Dit is een heerlijke krachtige Engelse thee. Zoals de naam al bekend maakt is het een melange van theeën uit India. Wij combineren gebroken Assam- en Darjeeling-thee. Assam-thee is een zwarte thee uit India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam en is dus een erg populaire thee. De tropische omstandigheden waarin deze thee groeit zorgen voor een typische moutige smaak en maakt de thee krachtig en pittig. Darjeeling-thee is vanouds een exclusieve zwarte thee. De thee komt uit de streek Darjeeling in de Indiase staat West-Bengalen. Een zorgvuldige kweek bezorgt deze thee een karakteristieke aroma: fruistig, kruidig en een beetje zurig wrang. Assam zorgt dus voor de kracht en Darjeeling voor de nuances

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (80°C -95°C), 2-4 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onder invloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat je review achter, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

Combi (melange)

Soort thee

Zwarte thee

Type thee

Thee melanges

Zetmethode thee

Losse thee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “India Melange” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *