Java-Assam Melange

Dit is een melange van theesoorten uit India en Indonesië. De Java-thee uit Indonesië staat bekend als een zeer fijne bladthee met een volle smaak, een echte Nederlandse theetraditie uit het verre Oosten. De zwarte thee Assam komt uit India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam en is dus een erg populaire thee. De Java-thee is geurig en geeft een volle smaak, de Assam-thee maakt deze melange krachtig en pittig.

Vanaf 3.25

Zoals de naam al zegt: deze thee is een melange van theesoorten uit Indonesië (Java B.O.P.) en India (Assam B.O.P.). B.O.P. staat voor Broken Orange Pekoe, ofwel gebroken blad. De Java-thee staat bekend als een zeer fijne bladthee met een volle smaak en sterk karakter, een echte Nederlandse theetraditie uit het verre Oosten. Het is een rijke ontbijtthee en een goede keuze voor diegene die van kop thee met volle smaak in de ochtend houden. De zwarte thee Assam komt uit India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam en is dus een erg populaire thee. De tropische omstandigheden waarin deze thee groeit zorgen voor een typische moutige smaak. De Java-thee is geurig en geeft een volle smaak, de Assam-thee maakt deze melange krachtig en pittig. De perfecte combinatie als je van een volle krachtige thee houdt!

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (95°C -100°C), 2-3 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

Combi (melange)

Soort thee

Zwarte thee

Type thee

Thee melanges

Zetmethode thee

Losse thee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Java-Assam Melange” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *