Keemun Melange

Keemun is de lichte the een afkomstig uit China. Onze Keemun melange is een looizuurarmemelange, met een milde volle smaak.

Vanaf 3.40

Keemun is een hele belangrijke thee uit China en wordt pas geproduceerd sinds 1875. Chinezen houden van zoete thee, waardoor pure zwarte theesoorten uit China vaak als zoet en mild worden ervaren. Deze thee kent in China een aantal synoniemen, die letterlijk vertaald Keemun rode thee betekenen. China noemt met zwarte thee namelijk rode thee, doordat de kleur van het aftreksel vaak roodachtig is. Onze melange van voornamelijk Keemun is een looizuurarme theemelange (weinig tannine), mild gefermenteerd met een volle smaak. Een zeer geschikte thee als je geen liefhebber bent van krachtige zwarte thee. Wil je deze thee liever nog iets zoeter maken? Zorg dan dat het water ongeveer zakt naar ongeveer 90°C voor de bereiding

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (100°C), 2-5 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

China, Combi (melange)

Soort thee

Zwarte thee

Type thee

Thee melanges

Zetmethode thee

Losse thee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Keemun Melange” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *