Ostfriesen thee is thee uit Ostfriesland (Duitsland), waar mensen veel thee drinken. Het is een mengsel van een aantal zwarte theesoorten, waarbij Assam een grote rol speelt. Deze speciale thee is heerlijk met een kandijklontje (‘kluntje’) en een wolkje room (‘wulkje’). Één kluntje in een kopje doen, thee opgieten en dan het roomwulkje heel voorzichtig op de thee leggen. Men dient deze thee erg sterk te zetten!
Zetadvies (theeceremonie): ‘officieel’ dient Osfriesenthee volgens de theeceremonie te worden gezet. Allereerst de theepot met heet water omspoelen. Vervolgens één theelepel thee (per persoon), waaroverheen heet water wordt geschonken tot de blaadjes net onder water staan. Na 5 minuten trekken weer opnieuw heet water op schenken. Net zoveel kopjes water als er kopjes thee gewenst zijn. Vervolgens wordt de theepot op een stoof gezet. Voordat de thee wordt ingeschonken wordt er in elk theekopje een klontje (‘Kluntje’) kandij suiker gelegd. Als de kandij niet knispert, is de thee niet heet genoeg. Tot slot wordt er een met een roomplepel een ‘Wulkje’ (wolkje) room aan toegevoegd.
Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.
Al bekend met deze thee van ons? Laat een beoordeling achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.