Rooibos Winter

Deze rooibos thee melange is onze ster aan de donkere winter hemel! Als trouwe metgezel door het donkere seizoen is hij altijd aan ieders zijde, of het nu ‘s morgens bij het ontbijt is of ‘s avonds voor het slapengaan.

Vanaf 4.75

Deze rooibos thee melange is onze ster aan de donkere winter hemel! Als trouwe metgezel door het donkere seizoen is hij altijd aan ieders zijde, of het nu ‘s morgens bij het ontbijt is of ‘s avonds voor het slapengaan.

Liever theebuiltjes? Klik hier voor Rooibos Winter Piramide Theebuiltjes van De Pelikaan!

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (95°C -100°C), 10-12 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onder invloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

Gearomatiseerde rooibossoorten is rooibos waar bijvoorbeeld bloemen, specerijen, vruchten of oliën aan zijn toegevoegd na het bewerkingsproces. Deze aroma’s worden toegevoegd om een duidelijke en stabiele smaak te creëren. Rooibos is een plant uit de vlinderbloemenfamilie en staat ook wel bekend als rode thee. De plant komt van nature voor als fynbos in de omgeving van Cederberg (Zuid-Afrika). De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In de laatste fase verkrijgt rooibos haar roodbruine kleur. Rooibos’thee’ wordt eerder beschouwd als een kruid(thee) dan gewone thee. In tegenstelling tot echte thee bevat rooibos geen cafeïne en bijna geen looizuur (tannine), die in thee verantwoordelijk is voor de iets bittere smaak ervan. Er zitten wel meer antioxidanten (zoals vitamine C) in, alsook meer calcium en ijzer. De drank werkt licht ontspannend en is perfect om te drinken voor het slapen!

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

Zuid-Afrika

Soort thee

Rooibos

Type thee

Gearomatiseerde theesoorten

Zetmethode thee

Losse thee

1 beoordeling voor Rooibos Winter

  1. Hans

    Heerlijke zachte thee, smaakvol.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *