Sencha is een Japanse groene thee die wordt gebruikt zonder de theebladeren te vermalen. Het woord ‘sencha’ betekent ‘geweldige thee’ en verwijst naar de methode waarop het gemaakt wordt. De productie van sencha verschilt van Chinese groene thee, die in de pan wordt gebakken (en om die reden waarschijnlijk beter ‘gebrande’ thee genoemd kan worden). Japanse sencha is kort gestoomd om oxidatie tegen te gaan en daarna gerold en gedroogd. De eerste stap van het stomen zorgt voor een verschil in de smaak tussen Chinese en Japanse groene thee. Japanse groene thee heeft een wat meer plantaardig, bijna grasachtige smaak. Japanse sencha is ook wat groener van kleur en iets bitterder dan de Chinese variant. Het heeft een wat dus een licht plantaardige, marine, ziltige en lichte umami smaak. Het is een zeer geschikte thee om bij de maaltijd te drinken of als digestief.
Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (80°C), 1-3 minuten laten trekken
Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.
Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.