Wiener Melange

Doordat de licht gebrande bonen gemixt worden met donker gebrande bonen, ontstaat er een heerlijke pittige koffie met een licht-branderige smaaktint!
Sterkte: ●●●

 

 

 

Vanaf 4.90

Doordat de licht gebrande bonen gemixt worden met donker gebrande bonen, ontstaat er een heerlijke melange van koffie met een licht-branderige en pittige smaaktint!

100% ARABICA
Sterkte: ●●●

Licht gebrand

Wiener Melange

Komt Wiener Melange echt uit Wenen? Ja, zoals de naam aangeeft is Wiener Melange een koffiedrank die zijn oorsprong vindt in de Weense koffiehuizen. Het is een klassieke koffiebereiding die bestaat uit zwarte koffie of espresso met warme melk, melkschuim en vaak een vleugje slagroom. Bovenop de slagroom wordt geraspte chocolade toegevoegd.

Volgens het originele recept wordt er ook een eidooier toegevoegd, maar de eidooier wordt tegenwoord achterwege gelaten.

Onze Wiener Melange koffiebonen bereiden een Wiener Melange volgens het originele recept.

Wat maakt onze Wiener Melange uniek?

Een unieke Melange moet natuurlijk uniek blijven, dus de achtergrond informatie blijft uiteraard het geheim van een opgewekt humeur!

Regio: deze melange heeft natuurlijk geen specifieke regio, aangezien het een melange is van verschillende koffiesoorten. Tipje van de sluier: een groot deel van de koffiebonen in deze melange komen uit Brazilië!

Proces: De ruwe pure koffiesoorten worden eerst gebrand en daarna vormt de geheime samenstelling deze Wiener Melange. Deze melange wordt gebrand door middel van verschillende processen. Het is namelijk een mix van dark-roast en light-roast!

Het originele recept van Wiener Melange

Voor een Wiener Melange heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 mL zwarte koffie (of espresso)
  • 70 mL warme melk opgeschuimd (let op dat de melk niet gaat koken)
  • 50 mL slagroom
  • Geraspte bittere of pure chocolade
  • Optioneel: 1 eidooier gemengd met 1 theelepel bruine basterdsuiker

Bereiding

De bereiding van Wiener Melange begint met het zetten van een zwarte kop koffie of een shot espresso, wat wordt gemaakt door heet water onder hoge druk door fijn gemalen koffiebonen te persen. Vervolgens wordt er warme melk aan de espresso toegevoegd, meestal in dezelfde verhoudingen als bij een cappuccino. De melk in de Wiener Melange zorgt voor een romige en zachte smaak.

Mocht je voor een extra romige Wiener Melange de eidooier toe willen voegen, dan is dit het moment. Zorg ervoor dat de eidooier goed gemixt is met de basterdsuiker en blijf roeren terwijl je deze aan de koffie toevoegt.

Daarna wordt er slagroom op de Wiener Melange geschonken. De slagroom kan variëren van fijn en glad tot dik en luchtig, afhankelijk van de voorkeur van de persoon die de Wiener Melange bereidt. De slagroom geeft de Wiener Melange een extra romige smaak en maakt het tot een decadente traktatie.

Tot slot kun je de geraspte chocolade op de slagroom strooien. Wiener Melange is een speciale koffie vanwege de zoete combinatie met chocolade van de sensatie van warm en koud.

De Wiener Melange wordt meestal niet geserveerd in een gewoon koffiekopje, maar in een grote kop of een halfhoog glas. Het kan worden genoten met een lepel. Het is een heerlijke koffievariant die bekendstaat om zijn fluweelzachte textuur, evenwichtige smaak en romige melkcomponenten.

Is Wiener Melange overal hetzelfde?

Verschillende koffiezaken en regio’s kunnen hun eigen interpretaties geven aan het recept van Wiener Melange. Zelfs in Weense koffiehuizen kan de exacte samenstelling variëren.

Echter, over het algemeen volgt Wiener Melange het bovenstaande basisrecept en wordt voor de juiste verhouding van romigheid met slagroom gemaakt.

Andere suggesties

  • Dessert Melange. Een heerlijk volle koffie die perfect geschikt is voor na het diner.
  • Mokka Melange. Mokka Melange is zeer geschikt als After-dinner koffie door zijn stevige bite en volle smaak.
  • Espresso Melange. Espresso Melange is Italiaans gebrand en is een zeer sterke en pittige koffie
  • Roodmerk Melange. Een koffie voor iedereen en voor de hele dag samengesteld uit verschillende Arabica-soorten.

Bestel je Wiener Melange koffiebonen nu bij de Pelikaan

De lekkerste koffie vind je bij de Pelikaan. Al sinds 1816 zijn we specialist in koffie en thee. We bieden altijd verse koffie, snelle levering en al onze koffie komt van verantwoorde plantages.

Bekend met onze koffie? Wij zijn benieuwd naar je mening! Laat je review achter.

Gewicht 250 g
Cafeïne

Gemalen of ongemalen

, , , , , , , , ,

Gewicht

1000 gram, 250 gram

Koffiesoort

Regio

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wiener Melange” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *