De oorsprong van groene thee komt uit China. Chinese thee wordt eerst geplukt en daarna in de pan, oven of in de zon gedroogd. Daarna worden de blaadjes gerold. De eerste stap van het stomen zorgt voor een verschil in de smaak tussen Chinese en Japanse groene thee. Japanse groene thee heeft een wat meer plantaardig, bijna grasachtige smaak. Chinese groene thee is iets minder bitter dan de Japanse variant. Chinese sencha heeft een wat notige, frisse, zoete smaak. Het is een zeer geschikte thee om bij de maaltijd te drinken of als digestief
Liever theebuiltjes? Klik hier voor Sencha Theebuiltjes van De Pelikaan!
Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (85°C), 2-3 minuten laten trekken
Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.
Al bekend met deze thee van ons? Laat een review achter, wij zijn benieuwd naar uw ervaring!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.