Darjeeling Melange

Vanaf 3.35

Vanaf 3.35

In winkelmand

Darjeeling Melange

Een bekende exclusieve zwarte thee uit India met een zorgvuldige kweek en een karakteristiek aroma. Onze Darjeeling Melange is een geurige en aromatische middag- en avondthee.

Vanaf 3.35

Meer Informatie

Darjeeling-thee is vanouds een exclusieve zwarte thee. De thee komt uit de streek Darjeeling in de Indiase staat West-Bengalen. Een zorgvuldige kweek bezorgt deze thee een karakteristieke aroma: fruistig, kruidig en een beetje zurig wrang. Er zijn vele theeplantages in Darjeeling, en elke plantage produceert zijn thee op een ander manier. Hierdoor is het zo dat de ene Darjeeling-thee niet de andere is: er zijn smaakverschillen. Zo bestaat er ‘First Flush’ en ‘Second Flush’. First Flush is de eerste pluk van het jaar (de ‘Champagne’ onder de theesoorten) en geeft een lekkere zachte smaak Second Flush is afkomstig van de tweede pluk en geeft een goede zachte smaak. Onze Darjeeling Melange combineert zowel First Flush als Second Flush Darjeeling met nog drie andere zwarte thee-soorten. Dit zorgt voor een geurige en aromatische middag- en avondthee, die men erg sterk dient te zetten voor de optimale smaak

Zetadvies (1 kop): 1 theelepel(2 gram), water opschenken (80°C -95°C), 4-5 minuten laten trekken

Bewaaradvies: Het is belangrijk om thee op een droge, koele plaats in een goed sluitend blikje te bewaren, aangezien de kwaliteit van thee achteruit gaat onde rinvloed van vocht, licht en hoge temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om iedere thee apart te bewaren, zodat zij niet elkaars geuren en smaken overnemen. Onze meeste theesoorten zijn gemiddeld twee jaar houdbaar.

 

Al bekend met deze thee van ons? Laat je review achter, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Specificaties en Zetadvies

Gewicht 0.1 g
Gewicht

100 gram, 250 gram

Herkomst thee

Combi (melange)

Soort thee

Zwarte thee

Type thee

Thee melanges

Zetmethode thee

Losse thee